Bezoekerscentrum De IJsvogel officieel geopend

Bezoekerscentrum De IJsvogel officieel geopend

Samen met de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning opende wethouder Peter Meij zaterdagmiddag het nieuwe bezoekerscentrum bij het Waalbos.

De twee bestuurders onthulden de naam van het goed gecamoufleerde gebouwtje naast molen De Kersenboom aan de Waalweg: De IJsvogel.

Een kleine tien jaar geleden begon de aanleg van het Waalbos, dat in 2017 officieel kon worden geopend. Het vroegere landbouwgebied werd een prachtig natuur- en recreatiegebied van 185 hectare, als buffer voor de verstedelijking. Het bezoekerscentrum is de entree naar het Waalbos, de Waal en de andere natuurgebieden in de directe omgeving.

Samen

Vier jaar geleden werd de basis gelegd voor dit centrum. Christa Groshart en Eric van Wolde namens de Stichting Natuurbeheer Waalbos (deze stichting was ook de initiatiefnemer), Bas Huizer namens de IJsclub Rijsoord en Omstreken en Louis van Wijhe namens de Stichting de Rijsoordse Molen zetten er hun schouders onder.

Dichtbij huis

Wethouder Meij sprak de wens uit, dat velen de weg naar dit gebied en naar dit bezoekerscentrum zullen vinden. ,,In de natuur wandelen of fietsen, daar meer van te weten komen, is belangrijk voor jong en oud. Zo'n mooi natuurgebied waar dat kan, is er voor de bewoners van deze regio nu dichtbij huis.''

Bron: De Combinatie (17-09-2020)