Kanorace ‘IJsclub Rijsoord & Omstreken’ een groot succes!

Kanorace ‘IJsclub Rijsoord & Omstreken’ een groot succes!

Zaterdag 12 maart waren zo’n 150 toegestroomde vader’s, moeder’s, opa’s en oma’s getuige van het eerste startsignaal van de kanorace, waarvoor ruim 50 kinderen zich hadden ingeschreven. Twee zesjarige basisschoolkinderen vertrokken als eerste in twee kano’s richting de eerste boei en tevens keerpunt op het water van de IJsbaan van IJsclub Rijsoord & Omstreken.

Door de harde zuid-oosten wind was het niet mogelijk om de zes- en zevenjarige kinderen in de rubberbootjes te laten starten. Tijdens de voor de start uitgevoerde proefvaart werden de kinderen met bootje en al door de harde wind uit het water getild. Na een kort beraad van het bestuur van de ijsclub werd besloten de kleintjes ook in de kano’s te laten starten, en met succes. Tot verbazing van de organisatoren konden de meeste kinderen uit groep 3 en 4 van de basisschool prima met de kano’s uit de voeten.

Het racefestijn barstte los en de starter en de jury achter de laptop werden overladen met vragen van kinderen over wanneer ze aan de beurt waren. Twee kinderen uit de groepen 3 en 4 en twee kinderen uit de groepen 5 t/m 8 startten om en om. Zodra er 2 weg waren kon het volgende racepaar plaatsnemen in de klaarliggende kano’s. Er werd fanatiek gestreden om de snelste tijd en zodra er afgeklokt was klonk het startsignaal alweer voor het volgende racepaar.

Bestuursleden van de ijsclub in waadbroeken hielden de snelheidsduivels op het water nauwlettend in de gaten en verleenden hier en daar enige assistentie wanneer er een kano door de harde wind uit de koers dreigde te raken.

Bron: De Combinatie (17-03-2022)