In de voetsporen van miss Hawley

In de voetsporen van miss Hawley

In het weekend van 16 en 17 oktober stond Bezoekerscentrum de IJsvogel in het teken van de pop-up tentoonstelling “Schildersdorp Rijsoord”. Op maandag 18 oktober mocht de jeugd van Ridderkerk zelf aan de slag met een canvas en penselen.

Na een presentatie van Alexandra van Dongen en Jan Plaisier de vertelde over het Schildersdorp Rijsoord en de vele mooie plekjes die door de schilders vastgelegd waren mochten de kinderen net als de schilders die rond 1900 naar Rijsoord kwamen een mooi stekje uit zoeken om te gaan schilderen. Ze liepen in het voetspoor van hun kunstzinnige voorgangers naar de Rijsoordse Molen, het Schalksedijkje, de brug over de Waal en naar de herberg (Ross Lovell) om daar op canvas met potlood een schets te maken. Daarna mochten ze in het Bezoekerscentrum hun schilderwerk af maken.

De kinderen hebben veel plezier beleefd aan het schilderen en het resultaat mag er zijn. Hopelijk zien we een aantal van hen weer terug voor een vervolg om zo Rijsoord als Schildersdorp in ere te houden.